Computerspil
Faste rammer omkring vores medlemmers brug af computere og digitale medier er prioriteret højt; derfor har vi udarbejdet denne spilpolitik, som er gældende for hele Klub Roskilde Vest.
Computerspil, digitale og sociale medier er en vigtig del af medlemmernes hverdag. Derfor er vi som pædagoger også nødt til at forholde os til dem med en både sund og kritisk tilgang.
Vi vil styrke børnenes kompetencer i brugen af de digitale og sociale medier. Vi ønsker ligeledes at styre rammerne omkring computerspilsaktiviteter i klubberne. På denne måde vil vi præge vores medlemmer via det sociale ved det at spille computerspil men også indholdet i spillene og på internettet.
Ansvarsfordeling
Vores computermedarbejdere skal vurdere de spil, som skal bruges i klubberne. Medarbejderne vil løbende orientere resten af personalegruppen i forhold til, hvilke spil der spilles i klubberne og være kontaktperson for eventuelle henvendelser fra forældre.
PEGI
PEGI er et fælles europæisk aldersmærkningssystem, som har til opgave at vurdere computerspil og aldersgrænser i 16 europæiske lande herunder Danmark.
PEGI’s aldersvejledning er vejledende, derfor har vi valgt at vurdere hvert enkelt spil, som kan spilles i klubberne. Vi mener, at vi med vores kendskab til spillene og børnene i vores klubber kan vurdere, hvilke spil der er relevante for vores medlemmer.
www.pegi.dk
Nedenfor har vi samet nogle interessante artikler:
Politiken:
http://politiken.dk/forbrugogliv/digitalt/ECE2207859/computerspil-goer-hverken-boern-dumme-eller-asociale/
Metroexpress:
http://www.mx.dk/underholdning/spil/story/10789580
Artikel af Carsten Jessen:
http://www.carsten-jessen.dk/compkult.html
Download: Leg og interaktive medier
Regler i klubberne
Børnene har som grundregel 30 min. på computer og 30 min. på Playstation. På lige fod med andre aktiviteter og værksteder, vil der også være turneringer og konkurrencer, hvor tiderne ikke er mulige at overholde.
Computerspil i klubberne
Vi har I klubberne valgt kun at have spil, som opfordrer til, at de unge spiller sammen. Vi mener, det er vigtigt, at computerspillene er noget børnene har som et fælles tredje.
I det følgende har vi beskrevet de mest spillede spil i vores klubber for at illustrere, hvad de forskellige spil går ud på, samt hvordan de udvikler og styrker børnenes kompetencer indenfor forskellige områder.
World of Warcraft (WOW)
Spillet er et spil, man kalder for MMO (Massively Multiplayer Online), som går ud på at lave en karakter og stige i levels, op til niveau 90, hvorefter man kan komme på opgaver, som kaldes raids og dungeons. Spillet kører 24 timer i døgnet, så man kan logge på, på alle tidspunkter af døgnet og altid have nogen at spille og snakke med.
WOW foregår på engelsk, så børnene får et stort kendskab til dette og andre sprog, da de skal kunne kommunikere med andre spillere fra hele verden. De lærer at anvende taktik, fordi de raids og dungeons, de skal igennem for at stige i levels, kræver, at man kan koordinere og gøre tingene på en helt bestemt måde. Derudover lærer de at samarbejde, da de skal kunne løse en del opgaver for at komme videre.
Counter Strike
Spillet er et FPS-spil (First Person Shooter), hvor man er to hold: rød og blå. Det røde hold (terrorister) skal forsøge at plante en bombe på det blå holds base. Det blå hold (politi) skal forhindre terroristerne i at plante bomben.
Counter Strike er et holdspil, som kræver, at man er inden start forbereder og lægger en taktisk for enten sit angreb eller forsvar. Det er med til at udvikle børnenes motoriske færdigheder, da det både kræver stor præcision, gode reflekser og skarp koordinering at gennemføre sit angreb eller forsvar.
Spillet foregår på tid, og det gør, at børnene skal lære at træffe hurtige beslutninger i pressede situationer.
- Præcision: man sigter med et lille sigtekorn, hvor det gælder om at være meget præcis.
- Reflekser: spillet går meget hurtigt, og det er sekunder der afgør hvem der vinder.
- Koordinering: for at vinde er man nødt til at have styr på, hvor alle fra ens hold er og koordinere, at man angriber på samme tid.
- Samarbejde: man skal hele tiden samarbejde og prøve at komme i overtalssituationer.
- Taktik: inden hver runde skal man lægge en taktik og prøve at åbne det andet holds forsvar. Man skal også hele tiden tænke på hvad modstanderen gør.
League Of Legends
Spillet er et MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Her er man på et hold, hvor man hver især vælger sin karakter, som skal passe til det pågældende område, man skal dække.
Målet er at overtage modstanderens tårne og base, og spillet er en videreudvikling af det gamle strategispil Warcraft 3, fra samme spillefirma, der udviklede World Of Warcraft.
Spillet er på engelsk, så børnene lærer sproget. I dette spil lægger vi meget vægt på, at de børn med erfaring hjælper de nye i spillet med at vælge de rigtige spells (angreb), den rigtige karakter og giver små fif. Her er der igen en masse læring ift. taktik og koordinering for at klare det som et hold.
Ovenstående gør, at vi som professionelle med vores erfaring, faglighed og indsigt finder at spillet er egnet og i orden i forhold til vores målgruppe. Derudover har IT-politikken været diskuteret og vendt i bestyrelsen med en opbakning fra bestyrelsen til denne.