Kaniner

På Impulsen har vi et kaninhold på ca.20 kaniner. Kaninerne går ude hele året på friland i store gårde. Kaniner er sociale dyr og vores kaniner går ikke alene, men har mindst en kaninven. Kaninerne passes eller ejes af børnene. Det koster hhv. 20/40 kr pr.mdr. hvilket betales med betalingskortet i caféen. Man kan blive kaninejer/passer fra 4.klasse og der underskrives en kontrakt i samarbejde med forældrene. Som kaninejer/passer indgår man i en weekendturnus. I kaninhulen kan børnene være inde med deres kaniner. Her holder vi møder, laver aktiviteter, pelspleje, negleklipning og den ugentlige vejning af kaninerne. Har kan man sidde og hygge sig med sin kanin. Det er også her alle passere/ejere har et aflåst skab til deres kaninejendele, godbidder osv.

”Der er en tryghed ved små dyr. Man kan sidde med dem i hænderne og sige alt det andre ikke skal høre. De sidder bare stille og lytter”

Kaninfællesskabet er på tværs af årgange med interessen for kaniner som det fællesskabende. De større/rutinerede børn er ambassadører for de nye i fællesskabet. De hjælper og vejleder i kaninens pasning og pleje og inviterer ind i fællesskabet.

Vi samarbejder med Kaninklinikken som holder kaninkursus 1 gang om året (ca.februar), samt med en lokal dyrlæge som rutinetjekker alle kaniner 2 x årligt. Vi har en ansat som er hovedansvarlig for dyrene og fællesskabet og som har kompetencer inden for kaninhold.