Bit.Tube

BitTube er en decentraliseret, ucensureret platform til deling og streaming af videoer. Holdet bag platformen, der selv finansierede udviklingen, holder til på Tenerife i Spanien.

 

  • At det er en decentraliseret platform betyder, at indholdet ikke lagres på en central server men i stedet håndteres af systemet IPFS.
  • At det er en ucensureret platform betyder, at intet firma eller databeskyttelsesinstans har noget at skulle have sagt ift. indholdet på BitTube, hvilket både har sine fordele og sine ulemper.

 

Platformens mål er at give magten tilbage til brugerne: skaberne og tilskuerne. Som bruger optjener man point i møntfoden TUBE for hver video, der ses. Disse kan bruges på at få adgang til indhold bag en betalingsmur, på at fremhæve ens eget indhold, på at fastholde andre brugere på din kanal, på "drikkepenge" eller donationer til indholdsskabere, og på at købe merchandise direkte fra indholdsskabere. TUBEs kan desuden udbetales.

Positive aspekter

På BitTube er der ingen reklamer, i stedet finansieres den via blockchains, bitcoin mining og cryptovaluta .

BitTube tilbyder fuld anonymitet til alle sine brugere, og ingen personlige oplysninger lagres.

Klubberne anbefaler …

Der er en tendens til, at indhold der vurderes for groft eller upassende til mainstream kanaler og blokeres derfra, uploades til BitTube i stedet for. Derfor fraråder vi kraftigt, at børn og unge benytter BitTube til at streame videoer.