Growtopia

Et eksperimenterende og kreativt multiplayer sandkasse-platformsspil, der handler om at bygge og at skabe en verden, hvori man kan høste ressourcer fra det, man bygger og planter.

 Det gælder om at indsamle og beskytte sine ressourcer, mens man spiller og chatter med andre spillere. Hvis man ikke passer godt på sine indsamlede ejendele, kan og vil de blive stjålet af andre spillere. 

Fordele

Et kreativt byggespil, der indbyder til samarbejde, kommunikation, fællesskab og online socialisering. Man kan bygge alt og gro alt fra den uendelige række af forskellige typer træer. Kun fantasien sætter grænser. Og man kan opdage nye elementer ved at blande frø fra de træer, man allerede har. Spillet understøtter på den måde kreativitet hos spillerne. 

Ulemper

Da et udgangspunkt for spillet er at stjæle ubevogtede ejendele, er der opstået en opfattelse blandt børnene, om at spillet går ud på at snyde hinanden på alle måder. Hvis to spillere fx aftaler at bytte to ting, og den ene spiller har afleveret det aftalte, logger den anden hurtigt ud uden at aflevere sin del af aftalen.

Gode til forældre

Snak med jeres børn, om hvilke værdier man har, så kulturen med snyd ikke trækkes med ud i virkeligheden. Sæt jer ned en gang imellem og spil sammen med jeres børn, og lad dem vise jer rundt i deres verden.