Minecraft

Et såkaldt sandkasserollespil, hvis overordnede spilmål er at samle ressourcer og bygge ting for at overleve angreb fra monstre, der kommer frem i mørket. 

Formål

I spillet styrer man en virtuel person/figur, som kan ødelægge eller placere blokke, lave nye blokke (crafte), konstruere bygninger, opfinde kreationer, bygge kunst og angribe andre figurer - enten alene eller sammen med andre spillere. 

Gameplay

 • Classic: Gratis demoversion af det rigtige spil. Kræver kun registrering på www.minecraft.net. Kan spilles alene eller flere sammen.
 • Creative: Muliggør konstruktion uden at skulle tænke på ressourcer, sult og dødelighed. Væsner og monstre kan kun angribe, hvis de provokeres af spilleren.
 • Survival: Større udfordring end i creative
  • Ressourcer til bygninger, våben og værktøj skal indsamles før spilleren kan bruge dem.
  • Spilleren har en helbredsbjælke, der kan blive tom, hvorefter figuren dør.
  • Spilleren har en sultbjælke (hungerbar), der sikrer, at figuren sørger for at spise.
  • Spillet afsluttes af et endgame, hvor spilleren skal slås mod en stor drage, der er svær at slå ihjel.

Fordele

Børnene, der spille dette spil, får en form- og teknikforståelse, der kan tages direkte med videre ud i livet. F.eks. er der flere store ingenører og artitekter, der har spillet Minecraft.

Ulemper

Onlinespillet er ikke overvåget i modsætning til mange andre spil til børn, så de kan have meget svært ved at styre deres sprogbrug, når de spiller med og mod andre. Der opfordres ofte til at skype med hinanden, også selv om man ikke kender hinanden.

Børnene prøver at snyde sig til bedre ressourcer i byttehandler med andre spillere ved at udgive sig for at være venner.

Gode råd til forældre

Snak med jeres børn, om hvordan man taler med andre, og især hvem man taler med online. Sæt jer ned en gang imellem og spil sammen med jeres børn, og lad dem vise jer rundt i deres online verden.