Omegle

En hjemmeside, der inspireret af 90'ernes chatrum giver dig mulighed for at chatte med en tilfældig fremmed.

Aldersgrænse

Omegle hævder med meget små bogstaver, at aldersgrænsen er 18 år (eller 13 år med tilladelse fra forældre eller værge). Man erklærer sig imidlertid automatisk som værende 18 år eller derover (eller at man har fået tilladelse af sine forældre eller værge) ved at begynde en chat.

Aldersgrænsen har derfor ingen betydning i praksis, idet man ikke skal logge ind for at kunne bruge hjemmesiden.

Fordele

Chattene på hjemmesiden er helt anonyme, og man kan til enhver tid trykke stop, hvorefter chatten stopper med det samme.

At chatte på Omegle er som udgangspunkt ufarligt, så længe man ikke fortæller hvem eller hvor man er. Men idet samtaleparterne flytter chatten over på en anden platform, som kan forbindes med dem som privatpersoner, ændrer vilkårene sig, og eventuelle krænkere vil have fri adgang til at krænke personen på den anden side. 

Man kan angive sine interesser, hvorefter Omegle finder chatpartnere med samme interesser. 

Ulemper

Der er ingen form for registrering, og derfor bliver emnet meget hurtigt drejet over på noget seksuelt. Dette advarer Omegle om under deres terms i bunden af hjemmesiden, ligesom de advarer mod krænkere.

Mange børn ser ikke aldersgrænsen og bruger Omegle alligevel. Derfor bliver de stillet spørgsmål, de på ingen måde burde spørges om.

Gode råd

Som udgangspunkt bør børn under 15 år ikke besøge hjemmesiden. Har man som barn en dag, hvor man er ked af det, kan man hurtig komme til at snakke med den forkerte.

Snak med jeres børn om, at selvom fremmede folk er søde at skrive med, er det ikke sikkert, at de er det i virkeligheden.