Steam

Mange computerspil tilbydes både på et traditionelt medie som DVD og direkte som download i Steam. Køb i Steam giver brugeren tilladelse til at downloade licenserede produkter fra sin konto.

Steam er en gratis platform og service udviklet af Valve Coorporation, der findes i både til PC/Mac og som app. Det anvendes til gennem en personlig profil at organisere købte spil, sociale relationer og købe af spil. 

Forskning i verdensomspændende gaming under Corona har vist, at et stigende antal mennesker har Steam åbent i baggrunden på deres computer uden at spille. Dette indikerer, at Steam i høj grad også bruges som en social platform, hvor man kan hænge ud med vennerne.

Fordele

Selve Steam er gratis at hente, og der findes en række gratis spil, som man kan gå i gang med efter installationen. På Steam findes ikke udelukkende Valve Coorporations egne spil men også fra mange andre producenter, og derfor er Steam et godt sted at samle sine digitale spil.

Når du er blevet træt af et spil, kan du videregive (eller sælge) din licens til andre Steam-brugere.

På Steam er det let at kommunikere med andre brugere og være fælles om en spiltaktik, selvom man sidder fysisk langt fra hinanden.

Omdrejningspunktet for Steam er at spille, og for de flestes vedkommende at spille med deres venner. Disse kan som på alle andre digitale sociale platforme være både offline og online venner. Derfor anbefaler vi også i denne kontekst at tale med sit barn om hvem han/hun er venner med online.

Via Steam er det muligt at spille singleplayer i offline mode, hvilket betyder at man ikke smides af, selvom internetforbindelsen måtte være ustabil.

Ulemper

Hvis Steam en dag skulle lukke ned, er der ingen garanti for at brugerne kan få deres spillicenser overført. Ligeledes er det svært at få pengene retur, hvis man ved en fejl kommer til at købe et spil, eller hvis man finder ud af at et spil ikke kan køre på ens computer.

Som på alle andre sociale medier, der muliggør kommunikation, tiltrækker Steam voksne med ilde intentioner.